Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a lansat un atac cibernetic în Georgia: SUA și Marea Britanie confirmă

securitate cibernetica

Georgia a atribuit Rusiei, joi, un atac cibernetic masiv care a afectat mii de website-uri în octombrie 2019, ipoteza fiind susţinută de Statele Unite şi de Marea Britanie, relatează agenţia Reuters.

"Investigaţia efectuată de autorităţile georgiene, împreună cu informaţiile primite de la parteneri, a concluzionat că acest atac cibernetic a fost plănuit şi comis de divizia principală a Statului Major al armatei Federaţiei Ruse", a declarat Vladimer Konstantinidi, purtătorul de cuvânt al Ministerului georgian de Externe.

Citește și: Se dau 200 de milioane de euro pentru români. Cine poate beneficia de bani?

Mii de website-uri ale instituţiilor, presei şi entităţilor private au fost afectate de atacuri cibernetice. Printre platformele online afectate s-a numărat site-ul Preşedinţiei Georgiei şi ale unor primării.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică, din cadrul Agenţiei Guvernamentale pentru Comunicaţii (GCHQ), consideră că este foarte probabil ca atacul să fi fost comis de Serviciul rus de Informaţii Militare (GRU). "Campania neraţională şi îndrăzneaţă de atacuri contra Georgiei, un stat suveran şi independent, este total inacceptabilă. Guvernul Rusiei are opţiuni clare: continuaţi acest model agresiv de comportament împotriva altor ţări sau deveniţi un partener responsabil care să respecte legislaţia internaţională", a declarat Dominic Raab, ministrul britanic de Externe.

Citește și: Gigi Becali acuzat de spălare de bani: ‘Nu sunt nici măcar suspect’

La rândul său, secretarul de Stat american Mike Pompeo, a îndemnat Rusia să înceteze "acest comportament faţă de Georgia sau alte ţări".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.