Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a testat NOI ARME în Siria: Cu ce îi atacă pe teroriștii din Statul Islamic

racheta

Bombardiere strategice ruse au distrus trei depozite de muniţii şi un post de comandă ale grupării jihadiste Statul Islamic în provincia siriană Hama (nord-vest), utilizând rachete de croazieră avansate, au relatat agenţiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Reuters.

Rachetele de croazieră strategice folosite în acest atac au fost lansate de la o distanţă de aproximativ 1.000 km (600 de mile) şi sunt proiectile de ultimă generaţie de tipul Kh-101, a indicat ministerul citat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Solicitare de urgență a lui Mihai Tudose! Pe cine a chemat la RAPORT

Aceste rachete pot lovi ţinte la o distanţă de până la 4.500 km (2.800 mile) şi pot transporta ogive nucleare, a adăugat Ministerul Apărării de la Moscova. În plus, rachetele au fost construite pe baza unor tehnologii moderne pentru a le face greu depistate de radar.

Conform RIA Novosti, bombardiere strategice de tipul Tu-95mc au decolat miercuri de la baza din Engels (regiunea Saratov, sudul Rusiei) şi au lansat rachete Kh-101 asupra unor poziţii ale Statului Islamic la frontiera dintre provinciile Hama şi Homs.

Citește și: Mișcare interesantă! Ce bancă din România, înființată în anii ’90, se VINDE

Pentru a li se asigura protecţia în timpul misiunii, bombardierele au fost escortate de avioane de vânătoare Su-30cm, care au decolat de la baza aeriană rusă Hmeimim, în provincia Latakia din nord-vestul Siriei. "După efectuarea cu succes a misiunii, toate avioanele s-au întors la bazele lor", indică Ministerul Apărării rus, într-un comunicat, citat de RIA Novosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.