Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii deschid un nou 'front' cu americanii: Acuzații că variola maimuței a pornit din laboratoarele biologice controlate de SUA în Nigeria

Agerpres - Reuters
variola maimutei monkeypox virus

Cel puțin patru biolaboratoare controlate de SUA funcționează în Nigeria, de unde provine variola maimuței, a declarat vineri șeful trupelor de protecție împotriva radiațiilor, armelor chimice și biologice (RCBZ) din cadrul Forțelor Armate ale Rusiei, Igor Kirillov, potrivit agenției ruse de stat Tass.

Oficialul rus a afirmat că, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), tulpina vest-africană a variolei maimuțelor apărut în Nigeria, unde Statele Unite și-au plasat infrastructura biologică.

"Potrivit informațiilor disponibile, în Nigeria există cel puțin patru laboratoare biologice controlate de Washington", a declarat Kirillov, citat de agenția rusă de stat Tass.

Potrivit acestuia, trebuie amintită o coincidență ciudată care necesită o verificare suplimentară de către specialiști.

"Așadar, potrivit presei europene și americane, în materialele Conferinței de Securitate de la Munchen 2021, adică pe fondul pandemiei COVID-19, a fost elaborat un scenariu de contracarare a unei epidemii provocate de o nouă tulpină a virusului monkeypox", a declarat oficialul militar rus.

Potrivit lui Kirillov, Rusia cere conducerii OMS să investigheze activitățile laboratoarelor nigeriene finanțate de SUA din Abuja, Zaria și Lagos.

"Pe fondul numeroaselor cazuri de încălcare de către SUA a cerințelor de biosecuritate și a faptelor de depozitare neglijentă a biomaterialelor patogene, solicităm conducerii Organizației Mondiale a Sănătății să efectueze o anchetă privind activitățile laboratoarelor nigeriene finanțate de SUA în Abuja, Zaria, Lagos și să informeze comunitatea mondială despre rezultatele acesteia", a declarat el.

Potrivit slide-urilor Departamentului Apărării pentru ședința de informare, două biolaboratoare controlate de SUA funcționează în orașul Abuja, unul în orașul Zaria și unul în Lagos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.