Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia adoptă o lege extinsă anti-tutun

tigara electronica

   

Conform legii, adoptată prima dată la 1 iunie 2013, fumatul va fi interzis în cafenele, restaurante şi în gări, unde înainte se putea fuma în camere speciale. Vânzarea de ţigări la chioşcuri va fi de asemenea interzisă.
   

În plus, fumătorii riscă să fie pedepsiţi dacă fumează în trenuri pe distanţă lungă, în hoteluri şi pe platformele de tren pentru navetişti.
   

Lanţurile de servicii de alimentaţie publică au fost de asemenea obligate să elimine scrumierele de pe mese şi de la baruri.
   

Legea antifumat a redus consumul de tutun cu 16-17% şi o scădere accentuată a fost observată în sectorul producţiei de tutun, potrivit Ministerului rus al Sănătăţii.
   

'Numărul de spitalizaţi de atac de cord, accident vascular cerebral şi de pacienţi cu astm bronşic este de natură să scadă în următorii trei ani', o citează agenţia de presă Interfax pe Marina Shevîriova, director al Departamentului sanitar-epidemiologic din minister.
   

Între timp, Ghenadi Onişcenko, ex-şef al serviciului de sănătate şi supraveghere a drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor şi academician al Academiei de Ştiinţe a Rusiei, a declarat că problema legată de fumat 'nu va fi rezolvată dacă publicul este pasiv'.
   

Remarcând că mai mult de jumătate din cetăţenii ruşi sunt fumători, Onişcenko a declarat pentru Interfax că 'cel mai rău lucru este că numărul de tineri care încep să fumeze nu se reduce'.
   

Rusia este una dintre primele ţări ce suferă din cauza problemei fumatului, cu 400.000 de oameni care mor de boli legate de fumat în fiecare an.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.