Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: Am identificat un submarin american în apropierea apelor noastre teritoriale

N1401-SCN-S94-011



'Patrulele Flotei ruse a Nordului au identificat la 7 august un submarin străin, cel mai probabil din clasa Virginia (submarine nucleare de atac), aparţinând forţelor armate navale americane', a declarat un reprezentant al Statului Major al Flotei ruse, citat de agenţiile de presă ruse sub rezerva anonimatului.

'Un grup naval anti-submarin a fost trimis la faţa locului, precum şi un avion de vânătoare de tip IL-38', a precizat responsabilul rus.

'Submarinul suspect a fost forţat să se retragă din apropierea apelor teritoriale ruse în urma manevrelor acestor unităţi', a afirmat reprezentant al Statului Major al Flotei ruse, precizând că submersibilul a fost urmărit pe radare timp de 27 de minute după care a dispărut.

'Acesta nu este singurul incident în care am identificat submarine străine care au pătruns în Marea Barents în ultimul timp. Comportamente similare ale submarinelor din unele ţări NATO în Marea Barents au provocat incidente de navigaţie periculoase de multe ori', a mai spus sursa menţionată.

Informaţiile Statului Major rus legate de acest incident intervin în contextul conflictului dintre Rusia şi Occident pe subiectul situaţiei din Ucraina. SUA şi UE au condamnat anexarea Crimeii la Rusia şi acuză Moscova de susţinerea militară a separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, acuzaţii respinse de autorităţile ruse.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.