Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia AMENINȚĂ SUA că va răspunde similar la sancțiunile americane

AFP
rusia sua

Preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko, a anunţat că autoritățile ruse pregătesc măsuri "în oglindă" după ce SUA au introdus sancțiuni împotriva companiilor implicate în construirea gazoductului Nord Stream-2, potrivit RRA.

Matvienko a subliniat că nu doar instituţiile de la Moscova pregătesc măsuri de răspuns în cazul sancţiunilor americane, oficialul rus amintind că şi în cadrul UE a fost menţionat faptul că este necesară o reacție corespunzătoare în legătură cu această chestiune.

Citește și: Sume de INVIDIAT - Cât primesc primă de Crăciun angajații de la stat: În trei luni câștigă cât câștigă într-un an în această companie

"Ceea ce s-a întâmplat este o absurditate, fiind adoptate sancțiuni împotriva unui proiect de infrastructură economică din îndepărtata Europă", a remarcat Valentina Matvienko.

Preşedintele Consiliului Federației Ruse a mai declarat că profitul în urma sancțiunilor respective ajunge în bugetul militar american, SUA având astfel propriile interese economice.

"Asta înseamnă că, în baza articolelor din acest buget, va avea loc o luptă împotriva țărilor membre NATO", a adăugat Matvienko, subliniind că, atunci când sancțiunile au fost impuse doar Federaţiei Ruse, toată lumea a tăcut, însă, când sancțiunile au fost introduse împotriva proiectului Nord Stream 2, Germania a atras atenţia asupra inadmisibilităţii unei astfel de ingerințe grave în treburile statelor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.