Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia își duce planul la îndeplinire: încă un pas făcut pentru anexarea Luganskului

Donețk, Lugansk

Sediul pentru pregătirea referendumului privind intrarea Republicii Populare Lugansk în Rusia a fost creat în autoproclamata republică, a declarat vineri consilierul șefului republicii Marina Filippova.

"Astăzi, la prima ședință a Camerei Civice a celei de-a doua convocări, s-a luat o decizie foarte importantă, pe care, desigur, o vom saluta și o vom susține - crearea unui sediu public care să susțină și să organizeze un referendum privind intrarea LPR în Federația Rusă", a declarat Filippova reporterilor, citează Interfax.

De asemenea, un referendum privind intrarea regiunii Zaporojie în Federația Rusă va avea loc la începutul toamnei, a declarat joi presei șeful administrației interimare a regiunii, Evgheni Balîțki.

La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței așa-ziselor Republici Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale în Ucraina”. În prezent, regiunea Herson se află în totalitate sub controlul forțelor rusești, iar Zaporojie - parțial.

La 1 iunie, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că deciziile legate de viitorul Republicilor Populare Lugansk și Donețk, precum și al regiunilor ucrainene Herson și Zaporojie, vor fi luate de locuitorii acestor state și regiuni.

Ulterior, Peskov a explicat că decizia privind referendumurile nu ar trebui să fie luată la Kremlin, iar pentru aceasta "este necesar să se creeze condițiile adecvate". În primul rând, este necesar să se asigure siguranța rezidenților, a subliniat el.

Vezi și: Anexare sau republici autonome: ucrainenii indică scenariile Federației Ruse pentru teritoriile ocupate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.