Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anexare sau republici autonome: ucrainenii indică scenariile Federației Ruse pentru teritoriile ocupate

Financial Times
rusia tanc donbas

Potrivit informațiilor ucrainene, Rusia dezvoltă mai multe scenarii pentru teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei: de la anexare până la crearea de republici autonome, a spus luni șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Kyrylo Budanov, într-un interviu pentru RBK-Ucraina.

Potrivit lui Budanov, ocupanții pregătesc referendumuri pe 11 septembrie în teritoriile ocupate din regiunile Herson și Zaporojie. Cu toate acestea, scenariul unic de desfășurare a evenimentelor nu a fost încă determinat.

„Trebuie să înțelegeți că între pregătire și realizare este, după cum se spune, un drum lung și dacă va duce exact la scopul pentru care se pregătesc, doar timpul și toată munca noastră va spune... Se pregătesc să alăture regiunile, dar în același timp există și alte opțiuni. Crearea de noi 'republici populareț, crearea unei mari 'Republici populare', anexarea unui teritoriu mare la Rusia, anexarea unui teritoriu separat la Rusia - toate acestea vor fi decise, ca întotdeauna în Rusia, pe ultima sută de metri”, a indicat oficialul ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.