Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță o CATASTROFĂ în Coreea de Nord: Acuzații grave la adresa SUA

Daily Star
Trump Kim Coreea

Rusia a acuzat joi Statele Unite că împing Coreea de Nord către 'o catastrofă' prin înscrierea acestei ţări pe lista statelor care susţin terorismul, relatează AFP.

'Astfel de acţiuni, care împing situaţia pe marginea prăpastiei, riscă să se încheie cu o mare catastrofă, nu numai la nivel regional, ci şi la nivel global', a avertizat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Citește și: Premierul Mihai Tudose le furnizează material procurorilor DNA! Dezvăluirea INCENDIARĂ făcută, joi, în Parlament

Decizia Washingtonului 'nu contribuie la reducerea tensiunii' în Peninsula Coreeană, a adăugat ea într-o conferinţă de presă. 'Este vorba mai degrabă de o nouă acţiune de intimidare, de o agitaţie mediatică, atunci când ar trebui să se concentreze pe o activitate diplomatică menită să conducă la soluţionarea problemei', a mai spus Zaharova.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că Washingtonul a decis să înscrie din nou Coreea de Nord pe lista sa neagră ce cuprinde statele care sprijină terorismul, Statele Unite dorind astfel să sporească presiunile asupra Phenianului în contextul în care armata nord-coreeană îşi continuă dezvoltarea programelor nuclear şi balistic, scrie agerpres.ro.

Citește și: Primarul Gabriela Firea are propriul ziar! Cine se ocupă de el – a colaborat și în trecut cu edilul Capitalei

Regimul nord-coreean se află pe lista neagră a SUA alături de alte state precum Iranul, Siria şi Sudanul.

Phenianul s-a mai aflat pe această listă în perioada 1988-2008, pentru presupusa sa implicare într-un atentat cu bombă din 1987 împotriva unui avion sud-coreean în care au fost ucise 115 persoane.

Citește și: Ordonanța de Urgență pe care o pregătește Guvernul Tudose! Premierul anunță că va REZOLVA „singura problemă reală” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.