Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunţă că demiterea directorului FBI e o problemă internă a SUA

Putin presents national awards to Russia's creative professionals

Destituirea directorului FBI, James Comey, de către preşedintele american Donald Trump este 'o problemă internă' americană, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, exprimându-şi 'speranţa că această demitere nu va avea impact' asupra relaţiilor dintre cele două ţări, informează AFP. 'Este o problemă absolut internă a SUA, o decizie suverană a preşedintelui american şi care nu are absolut nimic de-a face şi nu trebuie să aibă de-a face cu Rusia', a declarat Peskov în faţa jurnaliştilor.

Această decizie a lui Donald Trump a provocat marţi o undă de şoc la Washington, în condiţiile în care poliţia federală este însărcinată cu ancheta asupra unor eventuale legături între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia, acuzată că s-a amestecat în alegerile prezidenţiale americane. 'Sperăm că acest lucru nu va avea niciun impact' asupra relaţiilor ruso-americane, a adăugat Dmitri Peskov, întrebat despre eventuale consecinţe asupra relaţiilor dintre cele două mari puteri mondiale, conform Agerpres.

Această destituire surpriză, cu un singur precedent în istoria FBI, intervine în contextul în care Donald Trump îl va primi miercuri, la Casa Albă, pe ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, care iniţial trebuia să se întâlnească doar cu omologul său Rex Tillerson pentru a discuta despre conflictul din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.