Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia apără Siria şi denunţă 'încercările ilogice' de a acuza regimul de la Damasc

foxnews.com
siria, harta, bombardament

Rusia a denunţat vineri 'încercările extrem de ilogice' de arunca responsabilitatea atacurilor chimice în Siria asupra regimului de la Damasc, acuzând SUA că doresc să impună o 'viziune eronată' asupra acestor incidente, relatează AFP. Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut joi Consiliului de Securitate al ONU să relanseze eforturile pentru a-i pedepsi pe responsabilii de atacurile chimice din Siria după veto-urile ruse din noiembrie privind continuarea anchetelor internaţionale, în timp ce ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a acuzat Moscova că protejează Damascul, conform Agerpres.

'Cerem partenerilor noştri din Consiliul de Securitate al ONU să facă dovadă de bun simţ şi să ofere o evaluare obiectivă a încercărilor SUA de a impune o viziune eronată a responsabilităţii pentru aceste incidente chimice în Siria', se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

În două rânduri, în noiembrie, Rusia, aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a folosit dreptul de veto în Consiliul de Securitate pentru a bloca reînnoirea mandatului experţilor internaţionali în investigarea cazurilor de folosire a armelor chimice în Siria.

Cu o lună mai devreme, anchetatorii JIM, o misiune comună de investigare creată în 2015 de ONU şi de Organizaţia pentru Interdicţia Armelor Chimice (OIAC), au constatat responsabilitatea regimului sirian. Ei au acuzat aviaţia militară siriană că a executat pe 4 aprilie 2017 un atac asupra satului Chan Cheikhoun, în care au fost ucise peste 80 de persoane. Moscova a respins aceste concluzii, reproşând experţilor că nu merg la faţa locului şi se bazează pe martori acuzaţi că au legături cu opoziţia siriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.