Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar pregăti atacuri teroriste în Belarus, pentru a da vina pe Ucraina (serviciile de informații ucrainene)

Blue Swan Daily
Belarus Polonia, Lituania Letonia Estonia Ucraina

Armata rusă ar putea plănui un atac terorist asupra infrastructurii din Belarus și să dea vina pentru incident pe Ucraina și NATO, sugerează un nou raport al serviciilor de informații ale apărării ucrainene.

Una dintre presupusele ținte ale armatei ruse este centrala nucleară belarusă "Ostrovets" din regiunea Grodno. Unele infrastructuri din regiunile Brest din Belarus vor fi, de asemenea, vizate de atac, potrivit unui raport al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării (GUR).

„Se știe că în viitorul apropiat sunt planificate o serie de atacuri teroriste pe teritoriul Belarusului - dezastre provocate artificial de om asupra obiectelor de infrastructură critică. Locul presupuselor "incidente" este teritoriul care se învecinează cu granițele țărilor UE și cu Ucraina, în special oblasturile Grodno și Brest. Una dintre principalele ținte este centrala nucleară belarusă 'Ostrovets'”, se arată în raportul serviciilor de informații.

Pe lângă atacul terorist, raportul serviciilor de informații a sugerat că Rusia va da vina pentru aceste atacuri pe cetățeni din țările NATO și Ucraina, care se presupune că vor îmbrăca, deghizați, uniforme militare belaruse.

Raportul GUR a subliniat, de asemenea, că Rusia speră ca "atacul terorist" să accelereze implicarea armatei belaruse în războiul din Ucraina.

Raportul serviciilor de informații vine în contextul în care războiul din Ucraina se extinde în cea de-a noua lună. De la invazia Rusiei în Ucraina în februarie, Moscova a lansat deja peste 4.700 de rachete, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs adresat membrilor Organizației Internaționale a Francofoniei.

"Astăzi este a 270-a zi de război total. Rusia a folosit peste 4.700 de rachete", a declarat Zelenski. "Sute de orașe ale noastre sunt pur și simplu arse. Mii de oameni au murit. Sute de mii de oameni au fost deportați cu forța în Rusia. Milioane de oameni au părăsit Ucraina pentru alte țări, fugind de război".

Între 24 februarie și 13 noiembrie, cel puțin 6.557 de civili ucraineni au fost uciși în război, dintre care 6.149 de adulți și 408 copii, conform estimărilor Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.