Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia are mari probleme din cauza comunității LGBT: condamnare primită la CEDO

captura Facebook
vladimir putin

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că refuzul autorităților din Rusia de a înregistra trei asociații care luptă pentru drepturile comunității LGBT reprezintă o încălcare a Convenției Europene a Drepturilor Omului, potrivit France 24.

Citește și: Gelu Vișan, declarație care produce CUTREMUR pe scena politică: Carmen Dan, EXECUTATĂ la ordinul directorului SRI

Judecătorii CEDO au informat că decizia de a nu permite înregistrarea celor trei organizații este „inacceptabilă”, deoarece a fost luată din simplul motiv că cele trei entități apără drepturile acestei comunități, informează News.ro.

Plângerea a fost inițial depusă la CEDO de către patru astfel de asociații, însă solicitarea reprezentanților uneia dintre ele a fost respinsă deoarece președintele acesteia a insultat și amenințat judecătorii Curții din cauza unei decizii anterioare.

Înregistrarea uneia dintre asociații a fost respinsă în Rusia pentru că ar „distruge valorile morale ale societății” și ar duce la scăderea populației. O altă asociație nu a fost înregistrată deoarece ar fi promovat „extremismul”.

„Motivul principal pentru acest refuz a fost acela că organizațiile respective promovează drepturile comunității LGBT”, a informat CEDO. „Acest motiv nu poate fi justificat în mod obiectiv și, în plus, duce la discriminare pe baza orientării sexuale”, au adăugat reprezentanții Curții.

CEDO obligă Rusia prin această decizie să le plătească 36.000 de euro reprezentanților celor trei asociații, dar și cheltuielile de judecată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.