Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia atacă ISIS cu rachete de croazieră lansate din Marea Mediterană

_David_Cameron__le_1747118a

_David_Cameron__le_1747118aMarina rusă a lansat marți, 17 noiembrie, noi atacuri îndreptate împotriva pozițiilor ISIS, utilizând rachete de croazieră, trimise din Marea Mediterană.

Este pentru prima dată când rachetele rusești traversează Turcia în drumul lor spre țintele ISIS, până acum fiind utilizată ruta Marea Caspică-Iran-Siria, scrie Le Monde.

Atacul survine la doar câteva ore după ce serviciile ruse au confirmat că avionul rus care s-a prăbușit în Egipt a fost ținta unui atac cu bombă. În urma acestui incident au murit peste 220 de persoane.

Mai multe detalii aflați citind Serviciul rus de Securitate confirmă că prăbușirea avionului în Egipt a fost un act terorist

Totodată, în ciuda faptului că Rusia nu este bine văzută de marile puteri din Europa, după atacul de vineri noaptea din Paris optica pare să ”se fi schimbat puțin”.

Premierul britanic David Cameron a declarat duminică, citat de Reuters, faptul că îl va îndemna pe Vladimir Putin să concentreze atacurile Rusiei din Siria împotriva Statului Islamic.

Acest îndemn vine după ce SUA au acuzat în repetate rânduri faptul că Rusia a atacat obiective din Siria care aparțineau opozanților moderați ai lui Bassar al Assad. În consecință, aceștia îl acuzau pe Vladimir Putin că este mai degrabă interesat să mențină regimul lui Assad decât să lupte împotriva teroriștilor ISIS.

David Cameron făcea public duminică argumentul pe care i-l va prezenta lui Putin și anume că:„există un lucru asupra căruia pot cădea de acord amândoi și anume că oamenii se vor simți mai în siguranță și în Rusia și în Marea Britanie atunci când ISIS va fi înfrânt”.

„Atacurile aeriene ale Rusiei în Siria nu doar că vor continua, dar se vor intensifica”, declara președintele Rusiei, Vladimir Putin. Rușii au început atacurile aeriene în Siria la 30 septembrie, la cererea președintelui sirian Bassar al Assad și în coordonare cu armata siriană.

De asemenea, la două zile de la tragicele atentate din centrul Parisului, Franța a început contraofensiva. Vizate au fost un centru de comandă, o tabără de recrutare, un depozit de armament și o bază de antrenament, conform celor declarate de  Mickael Soria, consilier pe probleme de comunicare al Ministrului Apărării din Franța.

Rakka este proclamată drept capitala „califatului” de către teroriștii ISIS. Orașul a fost ținta bombardamentelor franceze, în coordonare cu forțele SUA și au fost realizate de 12 aeronave, dintre care 10 avioane de vânătoare.

Sursa Foto: thesun.co.uk

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.