Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia atrage atenția României, după decizia de a schimba denumirea unui parc din Sectorul 2: 'Un alt exemplu de revizionism, o încercare lipsită de principii'

Vladimir Putin

Consilierii USR-PLUS din Sectorul 2 au cerut Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) schimbarea numelui parcului 'Tolbuhin' în 'Grădina Mătăsari', ceea ce a atras mânia Moscovei. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, spune că autoritățile guvernului rus au fost ”șocate” de decizia de la București și avertizează că o astfel de dorință a fost sortită eșecului în 2017, când s-a încercat același lucru.

Zaharova consideră decizia aleșilor USR-PLUS ”un alt exemplu de revizionism, de o încercare lipsită de principii, întreprinsă de autorii inițiativei pentru a-și spori importanța prin luarea unei atitudini antirusești, rusofobe”.

Citește și: Datele care răstoarnă criticile! Situația făcută publică de Rareș Bogdan

”Am fost literalmente șocați de cererea Consiliului Municipal al unui sector din București de a redenumi parcul numit după mareșal Fiodor Ivanovici Tolbuhin din centrul orașului, sub pretextul că comandantul sovietic ar fi participat la schimbarea sistemului de guvernământ în România. Apropo, nu este prima dată când se încearcă să i se scoată numele de pe harta Capitalei. În 2017 asemenea planuri au eșuat, vă reamintesc.

Aș dori să vă reamintesc, de asemenea, că la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial comandantul nostru remarcabil a condus operațiunile de alungare a trupelor hitleriste de pe teritoriul României, iar în mai 1947 regele României i-a decorat cu Ordinul Mihai Viteazul „pentru serviciile excepționale aduse țării, în acțiunea de eliberare de sub jugul fascismului german”.

Citește și: Atac fără precedent la Mircea Dinescu: ‘Pușlama ordinară’

Este vorbă, evident, de un alt exemplu de revizionism, de o încercare lipsită de principii, întreprinsă de autorii inițiativei pentru a-și spori importanța prin luarea unei atitudini antirusești, rusofobe, astfel de abordare fiind, din păcate, populară în anumite cercuri.

Nu trebuie să uităm, însă, că batjocura istoriei și a memoriei eroilor adevărați care au luptat împotriva nazismului este o activitate defectuoasă din punct de vedere moral și nedemnă, este o obscenitate. Aceste trucuri ieftine par deosebit de josnice în anul comemorării a 80 de ani de la atacul Germaniei naziste și aliaților săi asupra Uniunii Sovietice.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu reacționează la atacul lui Florin Cîțu: ‘Pramatia aia schizoidă m-a făcut terorist’

Aș dori să sper că autoritățile de la București de această dată își vor demonstra bunul simț și nu vor fi conduse de provocatori. Totuși, în domeniul activității comemorative de cinstire a ostașilor căzuți noi și colegii noștri români avem multe interese și sarcini interconectate.”, a spus Maria Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.