Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează: Dacă vreun F-16 folosit de Ucraina decolează din România vom lua urgent măsuri

F-16

Rusia va considera folosirea avioanelor de vânătoare F-16 de la bazele aeriene din Polonia, România și Slovacia ca fiind participarea acestor trei țări la conflictul din Ucraina.

Acest avertisment a fost făcut de șeful delegației Rusiei la negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, Konstantin Gavrilov, transmite RIA Novosti citat de Rador Radio România.

Acesta a atras atenția asupra declaraţiilor conform cărora, în condiţiile distrugerii semnificative a structurii aerodromurilor din Ucraina, aceste avioane militare transferate Kievului ar putea decola de la bazele aeriene din aceste state.

"Avertizăm cu tărie că folosirea acestor avioane de luptă de pe teritoriul acestor țări membre NATO va fi considerată de Moscova drept participarea lor la conflictul din Ucraina și va forța Rusia să ia măsuri de răspuns" - a spus diplomatul rus în discursul său la cea de-a 1065-a reuniune plenară a Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securității.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, "SUA și sateliții săi continuă să genereze amenințări la securitate" la granițele de vest ale Rusiei.

"Natura agresivă a politicii lor nu mai este ascunsă în spatele formulărilor despre orientarea exclusiv defensivă a doctrinelor militare" - a declarat Gavrilov exprimându-şi opinia.

El a subliniat, de asemenea, că orientările doctrinare naționale și de coaliție ale țărilor Alianței Nord-Atlantice "consacră pretenții de dominație globală și regională, care sunt planificate a fi obţinute folosind forța militară".

Anterior, adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, a anunţat că mai multe țări ale alianței vor furniza, în curând, Kievului avioane de luptă F-16.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.