Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează Ucraina: Am putea cere returnarea unei mari părți plătite de noi în contul URSS

vestidinrusia.ro
Aleksei Pușkov

Autoritățile ucrainene au înaintat o cerere ciudată și lipsită de logică prin care solicită ca Rusia să returneze o treime din proprietățile străine (din străinătate) ale fostei Uniuni Sovietice, a declarat Aleksei Pușkov, președintele Comisiei pentru politica informațională și relaţia cu mass-media din Consiliul Federației.

Pe canalul său de Telegram, el a notat că în aceste condiții, Kievului i s-ar putea solicita să returneze Moscovei o parte din fondurile băneşti plătite de Rusia în conturile datoriei fostei URSS, relatează Rador care preia gazeta.ru

”I se poate solicita Kievului să returneze Rusiei o treime din cele 104 miliarde de dolari pe care le-am plătit în contul datoriei fostei URSS. Ucraina este obișnuită să ceară, de parcă toată lumea îi datorează ceva”, a mai scris Pușkov. Rusia a plătit toate datoriile URSS, după prăbușirea acesteia, pe la începutul anilor ’90 ai secolului trecut, asigurând astfel statutul de succesor legal al Uniunii Sovietice în relațiile internaționale și luându-i locul în Consiliul de Securitate al ONU.

În ultimii ani, autoritățile ucrainene au încercat în mod repetat să conteste acest fapt.

Ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, a declarat că Kievul cere ca Moscova să returneze ‘cel puțin’ o treime din proprietățile străine ale URSS, pe care le-a primit prin preluarea datoriilor Uniunii Sovietice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.