Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia califică drept o 'provocare deliberată' expulzarea jurnalistei ruse Anna Kurbatova din Ucraina

rusia ucraina

Ministerul de Externe rus a acuzat miercuri Ucraina că a răpit-o pe jurnalista rusă Anna Kurbatova înainte de a anunţa expulzarea acesteia din ţară şi a calificat această decizie drept o 'provocare deliberată' din partea serviciului securităţii de stat al Ucrainei şi a naţionaliştilor radicali, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Ministerul de Externe rus a precizat că informaţii cu caracter personal referitoare la jurnalista rusă au fost publicate în ajunul arestării sale pe un site internet apropiat naţionaliştilor ucraineni. 

Serviciul securităţii de stat din Ucraina (SBU) a anunţat miercuri că o va expulza pe Anna Kurbatova, jurnalistă a postului public de televiziune din Rusia, pe care Kievul o acuză de propagandă anti-ucraineană. 

'Propagandista rusă Anna Kurbatova va reveni forţat în Rusia. În prezent, documentele necesare pentru expulzarea sa sunt procesate. Acelaşi lucru se va întâmpla cu oricine îşi permite să discrediteze Ucraina', a declarat purtătoarea de cuvânt a SBU, Olena Ghitlianska, citată de agenţia de presă Reuters.

O sursă din interiorul SBU a indicat pentru AFP că jurnalista a fost arestată ca urmare a unui reportaj considerat prea critic despre Ucraina şi că ea va fi expulzată de pe teritoriul ucrainean. ''Va fi expulzată ca urmare a reportajului pe care l-a realizat cu ocazia Zilei Independenţei (24 august, n.r.). Şederea sa aici va fi scurtată şi ea va face obiectul unei interdicţii de intrare în Ucraina'', a adăugat sursa respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.