Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: Conducerea ONU ignoră faptul că SUA amână acordarea de vize oficialilor ruși

http://www.aljazeera.com/
rusia rostov pe don

Ministerul rus de Externe l-a acuzat miercuri pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că ignoră faptul că Statele Unite ar amâna foarte mult acordarea de vize oficialilor ruși care doresc să participe la reuniuni ale Națiunilor Unite la New York, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Potrivit Moscovei, Washingtonul ar întârzia în mod intenționat eliberarea de vize pentru oficialii ruși care se deplasează către sediul ONU, o mișcare despre care Rusia susține că ar putea să afecteze și mai mult relațiile dintre cele două țări.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova a declarat că unii oficiali ai Ministerului Apărării care ar trebui să se deplaseze la sediul ONU trebuie să aștepte câteva luni pentru a primi viză pentru Statele Unite.

Citește și: Chile: Cel puţin 245 de case au fost avariate în incediul care a afectat Valparaiso

„Observăm că aceste lucruri se întâmplă cu complicitatea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, care ignoră faptul că Statele Unite nu respectă Carta ONU”, a spus aceasta.

Rusia a convocat un diplomat de rang înalt al Statelor Unite în luna septembrie, în semn de protest față de ceea ce Moscova consideră ca fiind un refuz inacceptabil de emitere a vizelor pentru membrii delegației ruse la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.