Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia dă o replică promptă declarațiilor făcute în cadrul AP NATO de către Andrzej Duda

KremlinAndBoat

Kremlinul a afirmat luni că o expansiune militară graduală a NATO către frontierele Rusiei nu îmbunătăţeşte securitatea şi stabilitatea în Europa, după ce în presa europeană au apărut informaţii conform cărora Polonia doreşte o prezenţă militară permanentă a SUA pe teritoriul său, transmite Reuters, informează Agerpres.

''Atunci când asistăm la expansiunea graduală a structurilor militare ale NATO către frontierele noastre, acest lucru în niciun caz nu creează securitate şi stabilitate pe continent'', a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Anterior, preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat la Varşovia, în cadrul sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, că relaţiile americano-europene sunt esenţiale pentru garantarea securităţii regiunii euro-atlantice.

Vezi și: Președintele Poloniei, discurs de referință în cadrul sesiunii AP NATO: 'O Europă stabilă şi sigură este cea mai bună investiţie americană'

''Astăzi, poate mai mult ca niciodată, trebuie să vizăm îmbunătăţirea climatului politic al relaţiilor transatlantice'', a spus şeful statului polonez în intervenţia sa.

''O Europă stabilă şi sigură este cea mai bună investiţie americană făcută vreodată în istorie'', a subliniat preşedintele polonez, adăugând că ''dezvoltarea unei politici de apărare şi securitate comune a UE şi intensificarea cooperării dintre UE şi NATO sunt în interesul nostru comun''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.