Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia este pregătită să restabilească colaborarea cu UE, dar condiţionează priorităţile

APA
lavrov si mogherini

Moscova invită Uniunea Europeană să se concentreze pe ameninţările de securitate reale şi nu pe cele imaginare, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov în debutul întâlnirii cu şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, luni la Moscova, subliniind totodată că Rusia este interesată în restabilirea cooperării cu UE, relatează agenţiile de presă TASS şi RIA Novosti, potrivit agerpres.

"Relaţiile dintre Rusia şi Occident trec printr-o perioadă dificilă. Ne axăm în continuare pe restabilirea cooperării depline cu Uniunea Europeană, cel mai mare partener comercial şi economic al nostru", a afirmat Serghei Lavrov.

VaLLs în doi! Fostul premier francez îi face o propunere de nerefuzat lui Macron

"Ne-am exprimat în repetate rânduri disponibilitatea de principiu de a normaliza relaţiile dintre noi într-un ritm care va fi acceptabil pentru UE", a reiterat ministrul de externe rus.

"Trebuie să ne concentrăm asupra ameninţărilor noastre comune reale şi nu pe riscuri fictive", a lansat în acelaşi timp Lavrov.

Vizita Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate la Mosova intervine în contextul în care duminică un reprezentant al misiunii OSCE în estul rebel al Ucrainei - un paramedic american - şi-a pierdut viaţa în urma unui incident.

Ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov, a declarat luni că circumstanţele morţii acestuia în Donbas trebuie cercetate, subiectul urmând să fie abordat marţi cu ocazia vizitei secretarului general adjunct al OSCE, Lamberto Zannier, la Moscova.

Proteste VIOLENTE la Paris. 29 de persoane au fost arestate - VIDEO

Paramedicul american, care lucra pentru misiunea de monitorizare a OSCE în estul Ucrainei, a fost ucis, iar alte două persoane rănite în timp ce maşina la bordul căreia se aflau a sărit în aer la impactul cu o mină amplasată la sol. SUA au făcut apel la o investigaţie transparentă, în timp util, cerând totodată Rusiei să "influenţeze" liderii separatişti din Doneţk şi Lugansk, potrivit RIA Novosti.

UE au impus în 2014 Rusiei, în mai multe etape, o serie de sancţiuni pentru rolul său în destabilizarea situaţiei din Ucraina, în special în domeniile energetic, financiar şi al apărării. La rândul său, Rusia a interzis importul majorităţii produselor agricole şi alimentare din UE, precum şi din SUA, Australia, Canada şi Norvegia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.