Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, indignată după ce Moldova l-a convocat pe ambasador ca să expulzeze un angajat al ambasadei

gmfus.org
rusia moldova

Miercuri, Moldova, cea mai mică țară europeană, l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a declara un membru al ambasadei drept ‘persona non grata’, provocând o plângere din partea Moscovei, scrie THE JERUSALEM POST, potrivit Rador.

Secretarul de presă al guvernului, Daniel Vodă, le-a declarat reporterilor că decizia se datorează atitudinii ambasadei față de poliția moldovenească de frontieră, care, în această săptămână, a respins intrarea în țară a unui politician regional rus pe aeroportul din Chișinău.

Moldova, care, anul trecut, a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană împreună cu Ucraina vecină, a acuzat în mod repetat Rusia că încearcă să destabilizeze țara, dar Moscova a respins acuzația.

Moldova se adresează Rusiei: Nu vă amestecați în afacerile interne

Luni, după ce a interzis intrarea în țară a lui Rustam Minnihanov, guvernatorul Tatarstanului, o provincie rusească, Moldova le-a spus politicienilor ruși să nu se amestece în afacerile interne. Potrivit unor surse ale poliției, el intenționa să întărească sprijinul acordat unui candidat prorus la alegerile regionale.

Ambasadorul rus, Oleg Vasnețov, a declarat că nu i s-au explicat motivele pentru care a fost expulzat angajatul ambasadei și nici de ce i s-a interzis lui Minnihanov intrarea în țară. “Considerăm că asemenea acțiuni reprezintă un act de ostilitate față de țara noastră”, le-a declarat el reporterilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.