Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia integrează în mod oficial milițiile din estul Ucrainei în armata rusă

IPN
Donbas Ucraina donetk zaporojie luhansk herson

Ministerul rus al Apărării a confirmat integrarea oficială a milițiilor proxy susținute de Rusia din regiunile Donețk și Lugansk în armata rusă, negând modificările raportate la comandă în cadrul unităților proxy, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului în ultima sa actualizare.

Ca răspuns la criticile larg răspândite de bloggeri și proxy cu privire la demiterea raportată a purtătorului de cuvânt al miliției proxy din regiunea Donețk, Eduard Basurin, pe 17 februarie, Ministerul rus al Apărării a negat informațiile despre presupusa demitere a ofițerilor din unitățile proxy integrate, a raportat ISW.

Integrarea ar putea face parte din eforturile Rusiei de a-și profesionaliza armata pe fondul deficiențelor în coeziunea unității și a unui an de eșecuri și eșecuri pe câmpul de luptă. Cu toate acestea, integrarea milițiilor proxy în armata rusă va provoca probabil tensiuni, deoarece militarii proxy nu au fost instruiți ca soldați profesioniști, a spus ISW.

De asemenea, militarii proxy s-au plâns în mod repetat de tratamentul inegal din partea Kremlinului. De asemenea, militarii ruși mobilizați au acuzat recent formațiunile de miliție de abuz și discriminare, potrivit actualizării.

Care este semnificația

Decizia de a reorganiza milițiile susținute de ruși, autoproclamate miliții ale Republicilor Populare Donețk și Lugansk (DNR/LNR), pe fondul ofensivei ruse în curs de desfășurare în estul Ucrainei, este, de asemenea, probabil un semn că Ministerul rus al Apărării „nu face pe deplin”. înțelegeți amploarea provocărilor de bază ale integrării forțelor neregulate în armata profesionistă, în special în timpul unei perioade de operațiuni de luptă intense”, a scris ISW.

Milițiile luptă în prezent alături de forțele regulate ruse și de grupuri private de mercenari în regiunea Donbas de est a Ucrainei pentru a ajuta Rusia să atingă granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk, care au fost parțial ocupate în 2014 și apoi în 2022.

„O astfel de restructurare prematură a structurii de comandă poate reduce coeziunea în cadrul unităților proxy și între acestea și forțele ruse”, a spus ISW.

Potrivit ISW, Basurin a discutat despre demiterea sa într-o întâlnire mediatizată cu șeful grupului Wagner, controlat de Kremlin, pe 19 februarie. El a spus că astfel de schimbări de comandă i-ar demoraliza pe militarii procurori dacă comandanții lor ar fi înlocuiți cu oameni pe care nu îi cunoșteau. .

Basurin a mai spus că soldații împuterniciți ar putea chiar refuza să lupte ca urmare a eforturilor de profesionalizare ale Rusiei și a schimbărilor de comandă, a raportat ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.