Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia investighează BBC pentru difuzarea unui material 'care transmite principiile ideologice ale unei grupări teroriste'

bbc

Organul de reglementare a comunicaţiilor din Rusia a anunţat joi că BBC a difuzat un material care propagă ideile unei grupări teroriste şi că investighează pentru a afla dacă postul britanic a încălcat legea, scrie Reuters, relatează News.ro.

Rusia a comunicat luna trecută că a lansat o investigaţie privind BBC ca răspuns la presiunile puse de Londra pentru operaţiunile postului finanţat de Kremlin, RT, în Marea Britanie.

Cele două posturi au fost implicate în tensiunile dintre Moscova şi Londra, care au început anul trecut după otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal şi a fiicei sale Yulia în oraşul englez Salisbury. Marea Britanie susţine că serviciile secrete ruse sunt responsabile, lucru negat de Rusia.

„Au loc verificări pentru a aflat dacă site-urile BBC (...) respectă legea din Rusia. Până acum au fost descoperite materiale care transmit principiile ideologice ale unei grupări teroriste (citate ale teroristului al-Baghdadi)”, a informat Rusia.

Abu Bakr al-Baghdadi este liderul ISIS, grupare interzisă în Rusia.

Citește și: Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a confirmat retragerea trupelor americane din Siria: 'Nu există nicio contradicţie în strategia Statelor Unite'

„Este în desfăşurare o investigaţie pentru a afla dacă aceste materiale respectă legislaţia din Rusia”, se arată în comunicat.

Când a fost anunţată iniţial investigaţia rusă luna trecută, BBC a informat că respectă în totalitate legea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.