Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: Jurnalista înjunghită, în continuare la reanimare

www.rt.com
jurnalistă înjunghiată Rusia

Jurnalista Tatiana Felgenhauer de la postul rus de radio Eho Moskvî (Ecoul Moscovei), înjunghiată luni în redacţia sa, se afla încă la reanimare marţi, starea sa îmbunătăţindu-se uşor, au anunţat spitalul şi angajatorul său, în timp ce Kremlinul a transmis că ea a fost victima unui 'nebun', şi nu a unui climat ostil faţă de instituţiile media critice la adresa puterii din Rusia, potrivit AFP, scrie agerpres.ro

Prezentatoare a unei populare emisiuni matinale la acest post de radio critic la adresa puterii, al cărei redactor-şef adjunct este, Tatiana Felgenhauer a fost agresată luni la prânz în biroul Eho Moskvî, situat în plin centrul capitalei ruse. 

După ce a fost operată şi plasată în comă artificială luni după-masă, ea se afla marţi "în sala de reanimare", a precizat pentru AFP un reprezentant al Institutului medical Sklifosovski, adăugând că jurnalista, înjunghiată în gât, se află "într-o stare destul de gravă". 

Corzile sale vocale nu au fost afectate, iar pronosticul este 'favorabil', conform postului de radio, care a precizat că doctorii urmează să decidă marţi cum să continue îngrijirile. 

Atacatorul, un ruso-israelian de 48 de ani identificat de Comitetul de Anchetă rus ca Boris Grits, a părut motivat de o 'ostilitate personală' faţă de Tatiana Felgenhauer, a precizat poliţia. 

El a afirmat că are cu victima "o legătură telepatică din 2012" şi a dat asigurări că ea "îl urmărea sexual în fiecare noapte" prin această "legătură", într-o înregistrare video publicată de poliţie. 

La rândul său, sindicatul jurnaliştilor ruşi şi-a exprimat regretul privind recenta difuzare a unor reportaje împotriva postului de radio Eho Moskvî la canalul public de informaţii Russia-24, fidel punctelor de vedere ale Kremlinului. 

"Considerăm că aceste subiecte alimentează ura împotriva confraţilor noştri şi ar fi putut provoca atacul împotriva Tatianei de către un individ dezechilibrat", a precizat sindicatul într-un comunicat transmis luni. 

Marţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că jurnalista a fost victima unui 'nebun', şi nu a climatului ostil faţă de media critice la adresa puterii din Rusia. 

"A încerca să se facă o legătură între acest eveniment tragic, între această manifestare a unei nebunii, şi altceva nu este logic sau corect, din punctul nostru de vedere", a declarat presei Peskov. 

Eho Moskvî, prima staţie de radio liberă apărută în 1990 înainte de căderea regimului sovietic, a trecut sub controlul companiei publice de gaze Gazprom în 2001, la un an după venirea la putere a lui Vladimir Putin. 

Numeroşi jurnalişti au fost agresaţi, răniţi sau asasinaţi în ultimii ani în Rusia, iar anchetele poliţiei nu se finalizează decât extrem de rar. Conform Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor, 58 de jurnalişti au fost ucişi în Rusia din 1992.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.