Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia așteaptă o lovitură năucitoare din partea Occidentului: 'Sancțiunile ar putea să fie menținute zece sau mai mulți ani!'

wikimedia commons
iuri borisov

Regimul de sancțiuni occidentale împotriva Rusiei ar putea dura mai mult de 10 ani, a declarat vicepremierul Iuri Borisov (foto).

"Nu-mi fac iluzii că, după încheierea ostilităților, toate sancțiunile vor fi ridicate imediat. Aceasta este o prostie. Nu este vorba de un an, nu de doi, ci poate de zece sau mai mulți ani", a declarat Borisov într-un interviu acordat vineri postului de televiziune Rossiya-24 ( VGTRK), relatează Interfax.

"Va trebui să trăim cu asta", a precizat vicepremierul.

La 15 iunie, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a declarat că Rusia este în favoarea unei soluții politice și diplomatice care să permită încetarea ostilităților în Ucraina, dar negocierile au fost înghețate de Kiev.

La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale în Ucraina”, așa cum numește Rusia invazia.

Occidentul a răspuns Rusiei cu sancțiuni pe scară largă și a început să ajute Ucraina cu bani și arme.

La 25 aprilie, șeful Centrului Național de Control al Apărării al Federației Ruse, Mihail Mizintsev, a declarat că trupele rusești controlează întreaga regiune Herson, părți din regiunile Harkov, Zaporojie, Nikolaev din Ucraina, o parte semnificativă a teritoriului republicilor populare Donețk și Luhansk recunoscute de Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.