Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu își propune să aibă contacte cu SUA în privința Ucrainei, susține Serghei Riabkov

rosbalt.ru
 Serghei Riabkov

Rusia nu a avut și nu își propune să aibă contacte cu Statele Unite în privința Ucrainei, la nivelul Ministerelor de Externe sau al Apărării, a anunțat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, ca reacție la declarația părții americane privind ”cooperarea” în acest sens, scrie agenția RIA Novosti.

Riabkov a catalogat respectiva afirmație a secretarului de presă al Casei Albe, Jen Psaki, drept dezinformare și inducere în eroare. Anterior, ea a declarat că Statele Unite și Rusia cooperează ”strâns” și ”pe multe niveluri” în chestiunea privind situația de la granița cu Ucraina, menționând o convorbire cu ministrul Apărării.

După cum a precizat viceministrul rus de Externe, contactele care au avut loc în urmă cu 7-10 zile s-au desfășurat la alte niveluri și pe alte direcții. Riabkov a declarat că mai rămâne să ceară Washingtonului să adopte o abordare mai responsabilă a acestei probleme grave și să asigure o atitudine mai responsabilă față de schimbul de informații, scrie vestidinrusia.ro.

De altfel, a adăugat el, după părerea Moscovei, tonul și conținutul declarațiilor oficialilor americani despre ”escaladarea agresiunii rusești” sunt inacceptabile și, prin urmare, Rusia va purta discuții într-o asemenea cheie.

Lenta.ru amintește că situația din Donbass cunoaște o nouă agravare începând cu sfârșitul lunii martie. Ucraina și republicile autoproclamate se acuză reciproc de intensificarea tirurilor, de derularea unor activități de recunoaștere și de redislocare a tehnicii militare pe linia de contact. Kievul acuză Moscova de creșterea prezenței militare în Donbass, partea rusă respingând aceste declarații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.