Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu vede cu ochi buni vaccinul Pfizer! Informații publicate despre posibile efecte adverse: patru pacienți au avut paralizie facială

Linkdin
vaccin covid

Publicația Russia Today, canal de propagandă rusă, prezintă informații de la Food and Drug Administration (FDA) conform cărora patru participanți la studiu care au primit vaccinul Pfizer Covid-19 au prezentat paralizie facială.

Potențialele cazuri care au fost relevante au fost dezvăluite după ce autoritatea de reglementare a drogurilor din SUA a publicat o analiză a vaccinului Pfizer-BioNTech, înainte de o ședință, pentru a lua în considerare autorizarea de utilizare de urgență în Statele Unite.

Conform documentelor, paralizia lui Bell, o formă de paralizie facială temporară, a fost raportată de patru participanți în timpul studiilor de fază 3.

Afecțiunea seamănă cu un accident vascular cerebral, majoritatea persoanelor care suferă urmăresc neajutorate cum o parte a feței le cade și mușchii leșină. În unele situații rare, ambele părți ale feței pot deveni paralizate. Nu este clar ce cauzează paralizia lui Bell, deși paralizia temporară dispare de obicei de la sine.

Cu toate acestea, FDA a susținut că frecvența problemei de sănătate este „în concordanță cu rata de fond așteptată în populația generală” și a adăugat că nu există dovezi clare care să lege vaccinul de starea medicală neplăcută. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare federală a recomandat „supravegherea cazurilor de paralizie a lui Bell cu implementarea vaccinului în populații mai mari”.

FDA a remarcat „dezechilibrul numeric” al cazurilor de paralizie în rândul grupurilor de vaccin și placebo, dar a spus că nu există alte „evenimente adverse non-grave” care să arate un model similar.

Conform documentelor, efectele secundare sunt frecvente, dar par a fi minore. Dintre participanții la studiu, 84% au experimentat un fel de reacție. După ce au primit vaccinul, 63 la sută dintre subiecții studiului au raportat oboseală și 55 la sută au spus că suferă de dureri de cap. Frisoane au fost raportate de 32 la sută dintre participanți, 24 la sută s-au plâns de dureri articulare și 14 la sută au dezvoltat febră.

În general, vaccinul pare să fi primit note bune de la FDA. În raportul său, autoritatea de reglementare a spus că vaccinul cu două doze este eficient cu aproximativ 50% chiar și după prima injecție. Vaccinul se crede că este 95% eficient după a doua doză, administrată trei săptămâni mai târziu. De asemenea, FDA a constatat că vaccinul a redus riscul apariției simptomelor severe de Covid-19 după prima doză.

Marți, Regatul Unit a devenit prima țară din lume care a început să administreze vaccinul Pfizer-BioNTech către populația generală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.