Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pedepsește Moldova: Decizia Moscovei după expluzarea a 5 diplomați ruși

moldova rusia

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat miercuri expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni, transmite Sputniknews.

În anunţul MAE rus se precizează că cei cinci diplomaţi ai Ambasadei Republicii Moldova la Moscova trebuie să părăsească Rusia în termen de trei zile, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

'Ca răspuns la expulzarea din 29 mai a cinci diplomaţi ruşi de la Chişinău, cinci angajaţi ai misiunii diplomatice moldovene la Moscova sunt declaraţi persona non grata. Ei trebuie să părăsească teritoriul Rusiei în trei zile', se arată în anunţul MAE rus.

Decizia Moscovei survine la două zile după ce Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat persona non grata cinci diplomaţi ai Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău.

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă

Sputniknews mai scrie că Rusia şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova îşi va da seama că acţiunile ei inamicale sunt 'contraproductive'.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acordat acestui portal de ştiri o declaraţie prin care condamnă astfel de acţiuni ale guvernului de la Chişinău şi şi-a exprimat speranţa să discute această chestiune cu omologul său rus Vladimir Putin la Forumul Economic Internaţional care se va desfăşura la Sankt Petersburg pe 1 şi 2 iunie.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

În declaraţiile sale anterioare şi în postările pe Facebook, Dodon a calificat drept 'revoltător' acest 'gest atât de ostil' al guvernului de la Chişinău, pe care l-a acuzat că recurge la o 'provocare' şi că 'a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxellesului şi ale Washingtonului în regiune'.

La rândul său, viceministrul de Externe al Rusiei, Grigori Karasin, a declarat, potrivit portalului Deschide.md, că expulzarea diplomaţilor ruşi din Republica Moldova este o lovitură aplicata forţelor conduse de Igor Dodon în Moldova, care pledează pentru o normalizare a relaţiilor bilaterale cu Federaţia Rusă şi a menţionat ca va urma un răspuns dur din partea Moscovei.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat marţi că cei cinci diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din Republica Moldova în baza informaţiilor serviciilor speciale moldovene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.