Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pregătește arma supremă: SUA sunt vizate direct

sua rusia

Rusia construieste o drona-submarin capabila sa lanseze arme nucleare asupra porturilor si oraselor de coasta din Statele Unite ale Americii, afirma oficiali ai Pentagonului, citati de site-ul The Washington Free Beacon.

Vehiculul subacvatic va fi echipat cu focoase nucleare capabile sa distruga porturi cheie folosite de submarinele nucleare ale SUA, precum Kings Bay sau Puget Sound din statul Washington. Pentagonul a denumit drona "Kanyon".

"Acesta este un submarin fara echipaj uman ce va avea viteze mari si va fi capabil sa parcurga distante lungi", declara un oficial american, care subliniaza insa ca vor mai trece ani buni pana cand se va ajunge la un eventual prototip.

"Este foarte dificil sa consideram Rusia un partener responsabil atunci cand construieste ceva de genul acesta", a mai adaugat oficialul.

Lideri rusi au anuntat o noua strategie maritima in iulie ce ofera indicii despre noua drona. Doctrina lor cere dezvoltarea unor tehnologii noi inovatoare, incluzand vehicule subacvatice automate.

"Kanyon reprezinta un alt exemplu al agresivitatii Rusiei si a aborbarii inovative in dezvoltarea capabilitatilor militare impotriva Americii si a intereselor Vestului", a spus Jack Caravelli, fost analist CIA specializat in probleme legate de Rusia.

Vladimir Putin a declarat public ca este dispus sa foloseasca forta nucleara a Rusiei ca raspuns la opozitia Vestului in cadrul anexarii militare a Crimeei.

Pavel Felgenhauer, un analist militar rus, a declarat ca nu stie despre programul Kanyon, dar ca "aceste lucruri puteau fi dezvoltate in cadrul Razboiului Rece si chiar si acum pot fi modernizate sau in constructie".

Felgenhauer a mai adaugat ca o drona nucleara subacvatica ar trebui sa fie lansata dintr-un "submarin mama" si ca ar trebui sa se apropie foarte mult de tinta, ceea ce el considera ca fiind o misiune "semi-suicidala".

Un proiect asemanator a avut loc in perioada anilor 1950, atunci cand academicianul Andrei Saharov a incercat sa-i propuna lui Nikita Hrusciov ideea de a amplasa sute de arme atomice de-a lungul granitelor SUA, scrie hotnews.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.