Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pregătește RIPOSTA: Trei jurnaliști ruși au fost EXECUTAȚI într-o țară al cărui președinte are un rus drept consilier militar

Vladimir Putin

Trei cetăţeni ruşi care aveau asupra lor legitimaţii de presă au fost ucişi în noaptea de luni spre marţi în apropiere de Sibut, în centrul Republicii Centrafricane, au anunţat marţi surse judiciare, religioase şi de securitate, relatează AFP.

Cadavrele celor trei ruşi ''au fost găsite la 23 de km de Sibut, ei au fost asasinaţi de bărbaţi înarmaţi neidentificaţi'', a declarat o sursă judiciară, precizând că cei trei ar fi fost omorâţi la un baraj rutier.

Citește și: Gabriela Firea pregătește un nou program de excepție! Mii de oameni vor beneficia de el

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost depuse marţi dimineaţă la baza Misiunii ONU pentru stabilizare în Republica Centrafricană (Minusca) din Sibut, au precizat sursele citate, adăugând că şoferul celor trei bărbaţi a dispărut.

"Ei se întorceau pe şosea din Kaga Bandoro ( nord)", a spus o sursă religioasă din Sibut, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un gigant austriac intră „devastator” la concurență! O nouă fabrică din România a fost achiziționată

Nici ambasada rusă la Bangui, nici consilierul rus la preşedinţia centrafricană nu ştiau de prezenţa jurnaliştilor în ţara lor, potrivit unei surse de securitate din Rusia.

Aceasta este prima dată când uciderea unor cetăţeni ruşi este făcută publică în Republica Centrafricană, unde prezenţa Rusiei a crescut în ultimele luni.

Citește și: Marșul a avut efect! Reacția pe care o așteptau mii de oameni! Decizia lui Klaus Iohannis

Moscova a desfăşurat, de la începutul anului 2018, instructori militari la Bangui, a livrat arme armatei naţionale şi a asigurat securitatea preşedintelui Faustin-Arhanghel Touadera, al cărui consilier de securitate este un rus.

Rusia a reuşit să obţină o facilitate pentru a vinde arme guvernului centrafrican. În decembrie 2017, Moscova a livrat un important stoc mare de arme, inclusiv pistoale, puşti de asalt, mitraliere şi lansatoare de rachete.

Citește și: BCR sparge toate recordurile! Cifre explozive

Moscova a fost, de asemenea, autorizată de ONU să acorde pregătire militară pentru două batalioane - aproximativ 1.300 de soldaţi - din cadrul Forţelor armate centrafricane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.