Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, prima reacție la decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul nuclear: Este un pas periculos

sua rusia

O retragere a SUA din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) va constitui "un pas periculos", a atenţionat duminică ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov, informează TASS şi AFP.

Citește și: SURSE - Comisia Europeană, scrisoare BOMBĂ către România: coaliția PSD-ALDE, prinsă în corzi

"Acesta va fi un pas foarte periculos care, sunt sigur, nu va fi înţeles de comunitatea internaţională şi chiar va atrage serioase critici", a declarat Serghei Riabkov pentru TASS. 

Potrivit lui Riabkov, reacţia din partea Rusiei la decizia lui Trump de a retrage SUA din INF nu se va baza pe porniri emoţionale, ci pe o analiză concretă a situaţiei. El a acuzat "încercările SUA de a obţine prin şantaj de la Moscova anumite concesii, mai ales în probleme de securitate internaţională" şi a opinat că existenţa acestui tratat "încurcă planurile SUA privind o dominaţie totală". 

Totodată, Riabkov şi-a exprimat speranţa că John Bolton, consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională, care va sosi duminică într-o vizită la Moscova, va explica planurile Washingtonului cu privire la Tratatul INF. 

Statele Unite se vor retrage unilateral din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF), a anunţat sâmbătă preşedintele american Donald Trump. Tratatului INF (Intermediate Nuclear Forces Treaty) a fost semnat în 1987 de către preşedintele american de la acea vreme, Ronald Reagan, şi conducătorul sovietic Mihail Gorbaciov. Acest tratat, care a interzis utilizarea unei serii întregi de rachete cu rază de acţiune variind între 500 şi 5.000 de km, a pus capăt crizei declanşate în anii 1980 prin desfăşurarea de rachete SS-20 sovietice, cu focoase nucleare, îndreptate atunci împotriva capitalelor occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.