Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia răspunde la acuzațiile Bulgariei

avion de lupta bombardament

Moscova a respins acuzaţiile Bulgariei că avioanele sale ar fi încălcat spaţiul aerian al acestei ţări, a relatat Reuters, citând agenţii de presă ruse.

Ministrul apărării bulgar Nikolai Nencev a anunţat duminică o înmulţire a încălcărilor spaţiului aerian al Bulgariei de către avioane militare şi comerciale ruse în ultima lună, calificând aceste incidente drept "provocări".

Citește și: S-a lansat maneaua pokemonilor: Versurile sunt DEMENȚIALE / VIDEO

Aeronavele ruse care survolează Marea Neagră au respectat regulile internaţionale şi s-au limitat să zboare în zonele neutre, a replicat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării rus, citat de Interfax.

Potrivit RIA Novosti, Ministerul Apărării rus respinge declaraţiile privind presupuse încălcări ale spaţiului aerian al NATO de către avioane militare ruse.

Citește și: Cozmin Gușă: România e în mijlocul unui război căruia nu-i poate face față

"Am aflat cu surprindere nedisimulată din declaraţia ministrului bulgar Nikolai Nencev la postul de televiziune local Nova Tv despre presupusa înmulţire a încălcărilor aşa-numitei 'zone de responsabilitate a Bulgariei a spaţiului aerian al NATO' luna trecută de către avioane ruseşti cu 'transponderele oprite'" (dispozitive de comunicaţie care, alături de radarele normale, fac mai uşoară localizarea unui avion, mai ales într-un spaţiu aerian aglomerat), a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, general-maiorul Igor Konaşenkov. Moscova ar dori precizări cu privire la întinderea acestei 'zone de responsabilitate aeriană a Bulgariei', a adăugat el.

Acelaşi purtător de cuvânt a insistat că avioanele ruseşti au zburat tot timpul cu transponderele pornite, iar Ministerul Apărării rus nu a primit niciun fel de protest în acest sens din partea Bulgariei, contrar a ceea ce afirmă ministrul bulgar.

Citește și: Descoperirea FABULOASĂ a cercetătorilor despre bebelușii născuți din tați bătrâni

În interviul pentru postul de televiziune Nova tv, ministrul apărării bulgar declarase că avioane militare ruseşti au intrat de patru ori luna trecută în aşa-numita "zonă bulgară de responsabilitate" a spaţiului aerian al NATO. Potrivit lui, Bulgaria a cerut explicaţii Moscovei cu privire la aceste incidente, calificându-le drept "provocări". 'Este foarte îngrijorător, aşa că luăm măsuri de prevenire', a mai spus ministrul bulgar citat de agerpres.ro.

Vezi și: DEMISIE de răsunet în PNL. Un 'greu' trece la ALDE: 'Băsism fără Băsescu'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.