Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia răspunde la SOMAȚIA SUA: 'Sunt evenimente PERICULOASE'

trump putin

Kremlinul a calificat marţi drept 'periculoase' pentru opinia publică manifestaţiile neautorizate anticorupţie, desfăşurate în ziua precedentă în mai multe oraşe ale Rusiei la apelul opozantului Aleksei Navalnîi, şi a anunţat că nu va da curs apelurilor venite de la Washington pentru eliberarea demonstranţilor arestaţi, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

'Desfăşurarea unor evenimente autorizate, cum prevede legea, nu prezintă niciun pericol (...) Ceea ce este periculos, acestea sunt manifestaţiile provocatoare. Da, într-adevăr este periculos. Este periculos pentru ceilalţi oameni', a declarat în faţa presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, făcând referire la 'grupul de provocatori' care a manifestat luni în centrul Moscovei, unde erau prevăzute să se desfăşoare evenimente legate de o zi de sărbătoare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

Peskov a mai precizat că autorităţile de la Moscova nu vor da curs solicitărilor SUA de a-i elibera pe protestatarii arestaţi în timpul manifestaţiilor organizate de opozantul Aleksei Navalnîi.

'Nu suntem de acord să se pună problema în acest mod. Nu acesta este genul de apeluri pe care să le ascultăm', a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, după ce SUA au condamnat reprimarea manifestaţiilor anticorupţie şi au cerut Moscovei eliberarea protestatarilor 'paşnici' arestaţi de poliţia rusă. Potrivit AFP, numărul protestatarilor reţinuţi luni la Moscova şi în alte oraşe ruse este de circa 1.700.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

'Cei care s-au dedat la acţiuni provocatoare, încălcând legea, în cazul lor autorităţile au luat măsuri împotriva conform legislaţiei noastre', a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.