Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia răspunde Occidentului: Nu face pe placul celor din afară

putin

Rusia manifestă deschidere faţă de relaţii mai bune cu Occidentul, caută modalităţi de a realiza aceasta, dar nu este pregătită să facă ceva pe plan intern pentru a fi pe placul unora din afară, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

"Preşedintele (Vladimir) Putin, în suficient de lunga perioadă de când se află la conducerea statului, a demonstrat nu o dată că Rusia este deschisă unor relaţii mai bune cu Occidentul, că Rusia este în căutarea unei relaţii bune şi constructive cu Occidentul, care să aibă la bază luarea în considerare în mod reciproc a preocupărilor şi intereselor fiecărei părţi", a afirmat Peskov.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

Rusia preţuieşte relaţiile cu Europa şi ţările UE sunt în continuare principalul său partener comercial-economic, în pofida unei reduceri dramatice a volumului de schimburi comerciale, a subliniat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

Dar, în acelaşi timp, "Putin a arătat în mod repetat că, având drept constantă această abordare constructivă, Rusia nu intenţionează să facă ceva pentru a mulţumi pe cineva din afară", a reiterat Peskov, comentând un articol din "Financial Times" potrivit căruia, după alegerile parlamentare din Federaţia Rusă, ar fi de aşteptat o remaniere a guvernului, inclusiv o schimbare de prim-ministru pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Occidentul.

Citește și: A fost publicată constituția apostolică “Vultum Dei Quaerere” a Papei Francisc

Atât în Occident, cât şi în Rusia se fac acuzaţii cu regularitate că o parte se amestecă în afacerile interne ale celeilalte părţi, iar acest lucru se produce din cauza lipsei catastrofale de încredere dintre cele două părţi şi lipsei de dorinţă în angajarea unui dialog real, a estimat el.

"Acesta este un proces în ambele direcţii. Şi în Rusia se aud în mod constant acuzaţii din partea diferiţilor politologi şi lideri de opinie potrivit cărora Occidentul intervine în afacerile interne ale Rusiei, că încearcă să influenţeze procesele electorale, punând în pericol siguranţa naţională, iar Occidentul nu reuşeşte să ne convingă că nu este aşa", a afirmat Peskov, întrebat de ce Rusia nu reuşeşte să-i convingă pe politicienii occidentali că nu se amestecă în procesele politice din Occident (ca de pildă, în referendumuri din Europa şi în alegerile prezidenţiale din SUA).

Citește și: Un nou capitol în istoria umanității se încheie: Ultima fabrică de acest tip se închide

"Din nefericire, această neîncredere este reciprocă. Motivul îl constituie un deficit catastrofal de încredere şi lipsa dorinţei de a se angaja un dialog constructiv. Dar sperăm că mai devreme sau mai târziu va exista voinţă politică pentru ca această situaţie să se schimbe", a mai adăugat Peskov.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident trec prin cea mai gravă criză de după Războiul Rece, ca urmare a rolului Moscovei în situaţia din Ucraina, titrează agerpres.ro.

Citește și: Record mondial: Cel mai mare dans în stil Superman / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.