Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia salută propunerile președintelui brazilian privind pacea în Ucraina: 'Orice idei care iau în considerare interesele Rusiei merită atenție!'

vladimir putin dmitri peskov

Orice idee, ținând cont de poziția Federației Ruse, merită atenție, iar Rusia este gata să asculte, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov, comentând inițiativele făcute de președintele brazilian cu privire la Ucraina.

„Orice idei care iau în considerare interesele Rusiei, preocupările Rusiei, desigur, merită atenție și, desigur, ar trebui ascultate. Iar Rusia este gata să o facă. Pentru noi, principalul lucru este să ne asigurăm propriile interese", a declarat Peskov reporterilor. Comentând inițiativa părții braziliene, Peskov a menționat că este prea devreme pentru a face vreo evaluare. „Încă mai trebuie să avem informații, să cunoaștem nuanțele, iar ministrul nostru de externe are ocazia să obțină nuanțele acum", a adăugat Peskov, relatează Ria Novosti.

Ce a cerut președintele brazilian

Președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a declarat că Statele Unite și Europa ar trebui să înceapă să vorbească despre ajungerea la o înțelegere în Ucraina și „nu să încurajăm conflictul”. El a făcut apel la țările care nu sunt implicate în conflictul din Ucraina să își asume responsabilitatea pentru avansarea negocierilor de soluționare, precum și să ofere Rusiei "condiții minime" pentru a pune capăt războiului. În plus, Lula da Silva a propus crearea unui format similar cu G20, pentru a discuta situația din Ucraina.

Reacție dură din SUA

Casa Albă l-a criticat dur pe preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, care a acuzat Statele Unite că încurajează războiul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională, John Kirby, a declarat că Brazilia repetă mecanic propaganda chineză şi rusă, fără să analizeze faptele, informează BBC, relatează Rador. În timpul vizitei sale în China, Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că Washingtonul ar trebui să înceapă să vobească despre pace în Ucraina.

Ministrul brazilian de externe Mauro Vieira a declarat că nu este de acord cu evaluarea coordonatorului pentru comunicații strategice de la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe (NSC), John Kirby, cu privire la poziția braziliană privind Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.