Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia schimbă structura serviciilor secrete: Se revine la KGB

kgb

Kremlinul pregăteşte o reformă de amploare a agenţiilor de securitate şi serviciilor speciale, în cadrul căreia, până la alegerile prezidenţiale din 2018, este de aşteptat să se creeze pornind de la FSB (Serviciul Federal de Securitate) un Minister al Securităţii Statului, care va îngloba Serviciul de Informaţii Externe (SVR) şi Serviciul Federal pentru Protecţie (FSO), relatează luni cotidianul economic Kommersant în pagina sa electronică, citând surse proprii.

Comisia de anchetă ar urma să revină în subordinea Parchetului General, iar funcţiile Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă ar urma să fie distribuite între Ministerul de Interne şi cel al Apărării.

Citește și: VIDEO EXPLICIT Scene incredibile între doi tineri, în club, pe muzica celor de la Carla’s Dreams / 18 +

Actualul FSO va fi păstrat sub forma Serviciului de Securitate prezidenţial, care în plus faţă de funcţiile de protecţie şi pază va răspunde şi de serviciile speciale de comunicaţii şi de transport ale înalţilor funcţionari.

Direcţia de anchetă a Ministerului Securităţii Statului va primi statutul de Comisie centrală de anchetă şi va putea să preia cauzele penale cele mai grave, mai adaugă ziarul, citat de RIA Novosti.

Citește și: Metoda SIGURĂ prin care cucerești femeia: Asta e CHEIA

Ministerul Securităţii Statului ar putea să se ocupe de cazurile cele mai răsunătoare sau să supervizeze investigaţiile care au la bază propriile materiale.

Autorităţile ruse aşteaptă ca această reformă să conducă la o gestionare mai eficientă a structurilor de securitate şi de aplicare a legii pentru eliminarea corupţiei în cadrul acestora.

Citește și: Vine APOCALIPSA: S-a stabilit data sfârșitului lumii / VIDEO

Pregătirile pentru noua reformă au început, conform surselor Kommersant, la scurt timp după decretele prezidenţiale prin care au fost desfiinţate Serviciul de control al drogurilor şi Serviciul Federal pentru Migraţie, ale căror funcţii au fost preluate de Ministerul de Interne, iar pe baza trupelor de interne şi a unei serii de unităţi ale Internelor a fost creată Garda Naţională.

Astfel, se va realiza trecerea către FSB a unor atribuţii pe care le-a avut KGB în epoca sovietică, comentează Kommersant, informează agerpres.ro.

Citește și: DEMENȚIAL Udrea, în genunchi lângă o capră și lângă un copil cu pantalonii umflați / FOTO SENZAȚIONALE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.