Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se pregătește să interzică total propaganda LGBT - În prezent există o astfel de măsură doar în cazul copiilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam homosexual LGBT homosexual

Promovarea relațiilor netradiționale va fi interzisă în Rusia pentru toată lumea, indiferent de vârstă, a declarat Alexander Khinshtein, șeful Comitetului Dumei de Stat pentru politica informațională, tehnologia informației și comunicații.

"Astăzi, o astfel de interdicție (propaganda relațiilor sexuale netradiționale) se aplică exclusiv copiilor. Desigur, este clar că acest lucru nu este suficient. Noi propunem: în general, să extindem interdicția unei astfel de propagande, indiferent de vârsta publicului (offline, mass-media, internet, rețele sociale, precum și cinematografele online)", a scris luni Khinshtein pe canalul său Telegram, potrivit agenției Interfax.

De asemenea, el a spus că se propune stabilirea responsabilității administrative pentru o astfel de propagandă prin extinderea art.1 alin. 6.21 din Codul de infracțiuni administrative (astăzi se referă doar la propaganda în rândul minorilor și prevede o amendă de până la 1 milion de ruble, arestare pentru 15 zile, suspendarea activităților unei persoane juridice).

Potrivit lui Khinshtein, se are în vedere, de asemenea, introducerea unei răspunderi separate, chiar mai dure, pentru propaganda pedofiliei.

De asemenea, se propune "interzicerea difuzării nu numai a propagandei în rândul copiilor, ci și a oricăror alte informații care demonstrează relații sexuale netradiționale și perversiuni", a adăugat parlamentarul.

"Aceste inițiative au fost deja elaborate în prealabil cu Roskomnadzor și Ministerul Dezvoltării Digitale", a declarat Khinshtein.

El a precizat că inițiativele relevante au început anterior să fie elaborate de către Comitetul Dumei de Stat pentru politica informațională, iar "în sesiunea de toamnă vom fi pregătiți să organizăm o discuție deschisă despre acestea".

Anterior, președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a propus interzicerea promovării valorilor netradiționale. In proiect de lege corespunzător a fost, de asemenea, depus la Duma de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.