Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se simte AMENINŢATĂ de amplasarea trupelor NATO în estul Europei

Rusia consideră o "ameninţare" amplasarea de trupe NATO şi echipament militar greu în statele baltice, în Polonia şi în Germania şi nu are nicio informaţie cum şi când se va încheia această desfăşurare de forţe, informează joi agenţia RIA Novosti, preluată de Reuters, transmite şi agerpres.

Ministrul adjunct de externe rus Alexei Meshkov a declarat că Moscova urmăreşte cu atenţie aceste evoluţii şi doreşte să se asigure că securitatea sa este garantată.

Citeşte şi: AVERTISMENT dur de la Moscova: România reprezintă O AMENINŢARE pentru Rusia

"Desfăşurarea (de trupe NATO) este desigur o ameninţare pentru noi", a spus Meshkov. "Şi cine a spus că se va termina cu asta? Nu avem astfel de informaţii. Pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, vedem soldaţi germani de-a lungul graniţelor noastre", a afirmat oficialul rus.

Declaraţiile sale au loc după ce SUA au amplasat mii de soldaţi şi armament greu în Polonia, în ţările baltice şi în sud-estul Europei în cadrul celei mai ample desfăşurări de forţe de la sfârşitul Războiului Rece.

Trupe germane şi vehicule blindate au fost trimise în Lituania în cadrul planurilor NATO de le oferi asigurări ţărilor europene ca urmare a anexării de către Rusia a peninsulei Crimeea.

Mai înainte, un alt oficial din cadrul Ministerului de Externe rus, Aleksandr-Boţan Harcenko, a declarat că Moscova consideră România drept o ţară avanpost şi o ameninţare la adresa securităţii Federaţiei Ruse după instalarea pe teritoriul său a elementelor SUA antirachetă.

Autorităţile de la Bucureşti şi conducerea NATO au asigurat în repetate rânduri că echipamentele antirachetă instalate pe teritoriul României sunt strict de apărare şi nu reprezintă vreun pericol pentru Federaţia Rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.