Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia sfidează UE: Vicepremierul rus a traversat ILEGAL spațiul aerian al României

rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat pe Twitter că aeronava sa a tranzitat vineri spaţiul aerian al României. Acest lucru încalcă sancţiunile impuse oficialului rus de către Uniunea Europeană, după ce Moscova a anexat Crimeea, scrie News.ro.

„Pe drum către Chişinău, am zburat peste Ucraina, via Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România. Până la urmă, nu orice aeronavă ajunge la mijlocul Niprului”, a scris Rogozin pe Twitter, vineri, în jurul orei 11:30.

Guvernul Cioloș a dat verde unei noi exploatări aurifere în Apuseni

Rogozin se îndrepta spre Chişinău, unde ar urma să participe la cemonia de învestitură a lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Avionul său, Aeroflot, nu a putut ateriza însă pe aeroportul din capitala Republicii Moldova, din cauza ceţii. Potrivit UNIMEDIA, avionul a survolat de mai multe aeroportul, iar pilotul a avut două tentative de a ateriza, dar fără succes. Aeronava a fost redirecţionată spre Budapesta.

În aceste condiţii, este posibil ca Rogozin să nu ajungă la ceremonia care va avea loc vineri, la ora 13:00. La 15:30, oficialul rus urma să aibă o întrevedere cu Dodon.

În mai 2014, Dmitri Rogozin a fost inclus pe lista cu sancţiuni vizând oficialii ruşi impuse de UE ca retaliere la anexarea Crimeei de către Moscova. Printre sancţiunile adoptate se numără şi interzicerea tranzitării spaţiului aerian ale ţărilor membre.

Romatsa, regia de stat care se ocupă cu dirijarea traficului aerian din România, a dirijat vineri, în cursul dimineţii, o aeronavă aparţinând liniei aeriene ruse Aeroflot, care a traversat România de la est la vest, dar nu are informaţii referitoare la existenţa vicepremierului rus Dmitri Rogozin în acel aparat, au declarat vineri, pentru News.ro, reprezentanţi ai regiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.