Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi SUA au căi de a gestiona riscurile nucleare la nivelul agenţiilor de informaţii (oficial american)

DW
rusia sua

Rusia şi Statele Unite au căi de a gestiona riscurile nucleare la nivelul agenţiilor de informaţii, a declarat însărcinata cu afaceri a Ambasadei SUA la Moscova, Elisabeth Rood, pentru agenţia de presă rusă de stat, adăugând că, deocamdată, nu mai sunt programate alte întrevederi, potrivit Reuters, scrie Rador.

În cursul lunii noiembrie, directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit cu Serghei Narîşkin, şeful agenţiei ruse pentru informaţii externe şi l-a avertizat pe acesta în legătură cu consecinţele oricărei folosiri a armelor nucleare de către Rusia, potrivit Casei Albe.

Rusia a afirmat că subiectele discutate au fost "sensibile" şi a refuzat să comenteze pe marginea acestora.

"Statele Unite deţin canale pentru managementul riscului cu Federaţia Rusă, în special riscurile nucleare, iar acesta a fost scopul întâlnirii directorului CIA, Burns, cu omologul său rus", a afirmat Rood, într-un clip video publicat pe canalul de Telegram al agenţiei de presă RIA.

"Directorul Burns nu a negociat nimic şi nu a discutat despre o soluţionare a conflictului din Ucraina." Rood a mai spus că dacă va fi necesară o altă conversaţie, pe acest canal, ea va avea loc. "Nu este nimic programat de care eu să am cunoştinţă."

După întâlnirea lui Narîşkin cu Burns, Rusia a afirmat că Moscova este deschisă pentru mai multe convorbiri la nivel înalt cu SUA, însă Kremlinul a respins ideea unui summit între preşedintele Vladimir Putin şi omologul său american, Joe Biden, ca fiind "exclusă", deocamdată.

Oficiali din cele două ţări ar urma să se întâlnească în capitala Egiptului, Cairo, de la 29 noiembrie până pe 6 decembrie, pentru a discuta despre reluarea inspecţiilor în temeiul Noului Tratat START de reducere a armelor nucleare, chiar dacă Moscova a minimalizat perspectivele unor progrese rapide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.