Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia spune că nu există un acord final privind un summit "în format Normandia" asupra Ucrainei

rusia kremlin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri, la Erevan, că nu există încă un acord final privind organizarea săptămâna viitoare la Berlin a unui summit "în format Normandia" (Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina) destinat eforturilor de pace din Ucraina, relatează Reuters.

"Ne aşteptăm la unele clarificări în zilele următoare - dacă (summitul) va avea loc pe 19 octombrie sau mai târziu", a afirmat Dmitri Peskov în capitala Armeniei. Totodată, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel a declarat vineri, la Berlin, că şefa guvernului german este pregătită să se întâlnească cu preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unui summit privind conflictul din estul Ucrainei, relatează DPA.

Purtătorul de cuvânt Steffen Seibert a subliniat importanţa continuării discuţiilor de pace în cadrul Acordului de la Minsk, adăugând că un summit la Berlin va avea loc "dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru înregistrarea unui progres". Kremlinul a propus organizarea unei reuniuni pe 19 octombrie între Angela Merkel, Vladimir Putin, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi cel francez Francois Hollande. Guvernul condus de Merkel nu a confirmat încă dacă reuniunea va avea loc. Putin nu s-a mai aflat în vizită în Germania de la începutul conflictului din Ucraina, iar Merkel s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin la Moscova în luna mai a anului trecut, pentru aniversarea a 70 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Cancelarul german le-a telefonat lui Poroşenko, Putin şi Hollande în ultimele zile în legătură cu posibilitatea organizării la Berlin a reuniunii privind conflictul din Ucraina, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.