Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia trage semnalul de ALARMĂ: 'Consolidarea NATO în Europa a creat o situaţie PERICULOASĂ'

rusia vs NATO

Consolidarea forţelor NATO în Europa a creat o situaţie periculoasă, a declarat luni seara reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, citat de RIA Novosti în pagina sa electronică.

"Aprecierile noastre sunt cunoscute: s-a produs o răsturnare calitativă, un viraj spre mai rău şi pentru prima oară după mai mulţi ani securitatea în regiune va fi din nou determinată nu de măsuri de descurajare, nu de eforturi pentru a asigura securitatea fără accent pe mijloacele militare, ci de implantarea şi menţinerea unui anumit 'echilibru al ameninţărilor'", a declarat Gruşko.

Citește și: Diplomaţi ruşi expulzaţi de la Chişinău. Moscova AMENINȚĂ: 'Rusia va da un răspuns suficient de dur'

"Este vorba de un tipar al Războiului Rece, ar putea fi un 'Război Rece light', 'un Război Rece-2000'", a spus el, într-o videoconferinţă organizată pe platforma clubului de discuţii Valdai.

"Nu vedem semne că NATO este dispusă să se oprească. Dimpotrivă, (...) aceste măsuri ar putea fi consolidate", a adăugat diplomatul rus.

"Deja se ştie că se va încheia formarea celor patru batalioane (în statele baltice şi Polonia - n.r.). Vor fi consolidate grupările din mările Baltică şi Neagră. Va continua dezvoltarea activă a infrastructurii, zilnic ne parvin informaţii că în ţările Europei de Est începe sau se finalizează construcţia diferitelor facilităţi. Se acordă o atenţie deosebită consolidării Europei de Est - au apărut forţe americane şi britanice în România, unde se creează brigăzi multinaţionale", a afirmat ambasadorul rus, concluzionând că această nouă situaţie va determina, se pare, pe viitor, structura securităţii militare în regiune.

NATO a anunţat că va amplasa permanent patru batalioane a câte 800-1.000 de militari în Estonia, Lituania, Letonia şi Polonia, pentru a descuraja eventualele agresiuni ale Rusiei, iar în România va funcţiona o brigadă multinaţională.

Citește și: TRAGEDIE în Rusia: Un avion s-a PRĂBUȘIT în regiunea Saratov

Comentând rezultatele ultimului summit al NATO de la Bruxelles, Gruşko a spus că Moscova nu se aştepta să audă noi declaraţii. "Nu ne-am aşteptat la ceva nou pentru că toate deciziile cu privire la Rusia au fost deja luate (la summiturile) în Ţara Galilor şi Varşovia (Polonia - n.r.). Pe noi, ca profesionişti, nu ne interesează declaraţiile care se fac astăzi, ci lucrurile care se întâmplă în realitate", a mai spus el, conform Agerpres.

Ministrul apărării american Jim Mattis a declarat anterior că Alianţa Nord-Atlantică "nu este o ameninţare" pentru Rusia, Moscova singură, dintr-o serie de motive, a "decis să fie un adversar strategic" al NATO, potrivit publicaţiei Vzgliad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.