Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia trimite inspectori militari în România

soldati rusi

Inspectori militari rusi vor examina activitatea militara în Elvetia si România în perioada 14-17 septembrie, a anuntat Serghei Rîjkov, reprezentant al Centrului national rus pentru reducerea amenintarii nucleare, relateaza portalul Sputnik, potrivit Mediafax.

"Din 14 pâna în 17 septembrie, grupul de inspectori rusi va realiza o inspectie într-o regiune elvetiana, în cadrul Documentului de la Viena din 2011 privind masurile de încredere si securitate", a declarat oficialul rus.

Potrivit lui Rîjkov, aceasta inspectie încearca sa defineasca anvergura activitatii militare declarate în regiunea respectiva, pe o arie de 15.000 de kilometri patrati, sau sa confirme absenta oricarei activitati militare care în mod normal ar trebui anuntata oficial.

"În cursul acestei inspectii, inspectorii rusi se vor deplasa pe terenuri militare, vor asista la conferinte de presa privind activitatea militara din regiune, vor obtine informatii privind grupurile si diviziile militare elvetiene mobilizate si privind exercitiile militare CONEX 2015, prevazute în Elvetia în perioada 14-18 septembrie si vizând asigurarea securitatii si cooperarii în caz de situatii de urgenta", a mentionat acesta.

O alta inspectie va avea loc în România, unde specialistii rusi vor obtine informatii privind activitatea militara a diviziilor române mobilizate si privind exercitiile militare HISTRIA-2015.

Arhitectura europeana de securitate include mai multe acorduri privind dezarmarea, controlul armamentului si masurile de încredere în domeniul militar.

Documentul de la Viena din 2011 prevede un vast schimb de informatii privind fortele armate, proiectele de aparare sau bugetele militare. Statele membre ale Organizatiei de Securitate si Cooperare în Europa (OSCE) împartasesc date privind anumite tipuri de activitati militare, invita observatori si organizeaza inspectii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.