Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză lobby-ul de la Washington: 'Vor să-l împingă pe Joe Biden către o abordare mai dură'

Zelensky, președintele Ucrainei

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky se bazează pe politicienii americani pentru a-l împinge pe șeful Casei Albe, Joe Biden, spre un scenariu mai dur în Ucraina, deși Kievul înțelege că președintele SUA nu va permite crearea unei zone de excludere aeriană, a declarat vineri de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru RT.

Vezi și: VIDEO Ministrul rus de Externe, mesaj și pentru România: 'Orice marfă care intră în Ucraina pe care o considerăm că poartă arme va deveni o țintă legitimă'

„Ucraina consideră că Biden este un politician foarte experimentat, care înțelege că este absolut inacceptabil să creeze ceva de genul unei zone de excludere a zborului sau să furnizeze aeronave Ucrainei sau să ia orice alte măsuri care ar aduce riscul unei confruntări dintre NATO și Rusia”, a menționat Lavrov.

Vezi și: Mutări strategice pe plan mondial: Brazilia apelează la Rusia pentru ajutor în dezvoltarea submarinului nuclear .

„Dar Zelensky înțelege și că există politicieni mai puțin responsabili în Statele Unite, care sunt incitați de lobby-ul ucrainean, care sunt ghidați de sentimente rusofobe. Ei sunt și în Congres. După cum știți, ei adoptă periodic o rezoluție de condamnare  și amenințarea Rusiei. Mi se pare că Zelensky se bazează pe ei pentru a-l împinge pe președinte către o abordare mai dură", a spus ministrul rus de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.