Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va achita toate datoriile externe acumulate de URSS

rusia/urss

Rusia va achita toate datoriile externe ale fostei URSS până la sfârşitul acestui an, cu ultima tranşă ce urmează a fi plătită Bosniei-Herţegovinei, a anunţat vineri Ministerul de Finanţe rus, relatează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

"Acordul este gata din punct de vedere tehnic de mult timp, cele două ţări l-au iniţiat deja. Documentul trebuie doar semnat... Nu exista dificultăţi în plată, problema va fi închisă până în vară", a relatat ziarul rus Izvestia citând Ministerul de Finanţe.

Citeşte şi: Rusia nu poate fi partener cu NATO în limitele impuse de summit-ul de la Varşovia

Săptămâna trecută, ministerul a anunţat lichidarea datoriei sovietice de 60,6 milioane de dolari către Macedonia şi a declarat că singura datoria restantă din perioada sovietică este către Bosnia-Herţegovina. Ambele ţări au apărut după destrămarea Iugoslaviei şi au primit dreptul de a cere o parte din datoria URSS, fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste.

Serviciul de presă al ministerului a confirmat că plata se va face dintr-o parte a bugetului 2017, având ca scop să lichideze datoriile cu o sumă de 512,3 miliarde de ruble (8,9 miliarde dolari).

Ministerul de Finanţe a mai anunţat că acordul interguvernamental Rusia-Bosnia-Herţegovina va fi semnat de minister în numele guvernului şi rambursarea datoriei se va efectua în termen de 45 de zile de la data ratificării sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.