Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va lua măsuri simetrice împotriva Poloniei, dacă ambasada sa la Varşovia nu va mai putea funcţiona

stiri.md
Rusia steag drapel

Rusia va lua măsuri simetrice împotriva Poloniei dacă ambasada rusă la Varşovia îşi opreşte funcţionarea pentru că nu poate primi noi fonduri de la Moscova, a declarat ambasadorul rus în capitala poloneză, Serghei Andreev, informează Reuters.

În martie, Polonia a expulzat 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi că sunt spioni şi a blocat conturile bancare ale ambasadei Rusiei. Moscova, care a respins acuzaţiile ca neîntemeiate, a adoptat măsuri similare, potrivit Agerpres.

''Avem ceva rezerve de lichidităţi, dar ele nu sunt nelimitate şi, dacă situaţia nu se schimbă, după un timp s-ar putea întâmpla să nu fim în poziţia de a ne plăti facturile'', a declarat Andreev (63 de ani) pentru Reuters.

''Şi ar trebui să fie clar că, dacă ambasada noastră aici îşi opreşte funcţionarea, acelaşi lucru se va întâmpla cu ambasada poloneză la Moscova'', a adăugat diplomatul rus.

El nu a precizat când ar putea rămâne fără finanţare ambasada rusă, dar a adăugat că aproximativ trei sferturi dintre oficialităţile ruse care deţineau paşapoarte diplomatice au fost expulzate din Polonia.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Varşovia a afirmat că unui număr de 45 de diplomaţi polonezi li s-a cerut să părăsească Rusia, ca retaliere, iar conturile ambasadei Rusiei în Polonia au fost îngheţate.

Serghei Andreev a adăugat că poziţia Poloniei faţă de Rusia a devenit mai ostilă după 24 februarie - data când forţele ruse au invadat Ucraina - comparativ cu atitudinea altor parteneri internaţionali. ''Ei (Polonia) proiectează această imagine de cea mai neprietenoasă ţară din NATO, din Uniunea Europeană, din Europa, faţă de Rusia'', a explicat Andreev.

Decizia Poloniei de a expulza diplomaţi ruşi a urmat unor măsuri similare luate de ţările baltice şi de Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.