Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să șteargă Ucraina de pe fața Pământului: Pentagonul spune că trei sferturi din trupele ruseşti sunt angajate în războiul de la granița României

ytimg.com
kiev ucraina tancuri razboi

Departamentul de Apărare al SUA afirmă, luni, că aproape 75% din forţele ruseşti dislocate la graniţele Ucrainei se află acum în interiorul ţării, transmite BBC.

Cea mai mare parte a trupelor se află în prezent la aproximativ 25 km de capitala Kiev, un avans de aproximativ 5 km faţă de duminică, scrie news.ro.

Citește și: Joe Biden, după discuția cu Klaus Iohannis și alți lideri mondiali: 'Ne afirmăm disponibilitatea de a continua să impunem costuri severe Rusiei'

În ciuda luptelor acerbe care s-au dus în ultimele zile, soldaţii nu au capturat încă două oraşe cheie - Harkov şi Mariupol.

Potrivit oficialilor occidentali, trupele ruseşti nu fac progresele pe care le-au planificat din cauza problemelor logistice şi a rezistenţei acerbe a luptătorilor ucraineni, scrie news.ro.

Citește și: Kievul spune ce s-a întâmplat, de fapt, la negocierile de pace cu rușii: 'Delegaţiile revin pentru consultări în capitale'

”Ei folosesc aproape tot ce au în arsenalul lor, de la arme de calibru mic (...) până la rachete aeriene, pentru a încerca să-i încetinească pe ruşi”, a spus un înalt oficial al Pentagonului.

Acesta a precizat că SUA nu au văzut încă mişcări specifice după anunţul preşedintelui Putin cu privire la plasarea în alertă a forţei nucleare ruse.

Citește și: Decizie surprinzătoare la negocierile dintre Rusia și Ucraina: Anunțul făcut de omul lui Vladimir Putin

De asemenea, Pentagonul nu a văzut încă forţele din Belarus deplasându-se pentru a oferi sprijin ruşilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.