Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie surprinzătoare la negocierile dintre Rusia și Ucraina: Anunțul făcut de omul lui Vladimir Putin

the spokesman
Vladimir Putin

Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au stabilit să continue negocierile în următoarele zile, anunţă oficiali de la Kiev şi Moscova, după încheierea primei runde de discuţii. Decizia este una surprinzătoare, mai ales că pronosticurile dădeau că Rusia va abandona discuțiile fără nicio decizie de a le mai relua.

"Am stabilit să continuăm procesul de negocieri. Până la următoarea sesiune de negocieri, conducerile delegaţiilor se vor consulta cu preşedinţii ţărilor", a declarat, potrivit agenţiei Interfax, Vladimir Medinski, un consilier al preşedintelui rus, Vladimir Putin, scrie mediafax.ro.

Citește și: ULTIMA ORĂ Vladimir Putin a anunțat cele trei condiții pe care le impune pentru a înceta războiul cu Ucraina

La rândul său, un oficial de la Kiev a confirmat încheierea primei runde a negocierilor şi continuarea discuţiilor zilele următoare. "Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au avut prima rundă de negocieri. Principalul obiectiv a fost discutarea despre un armistiţiu şi încheierea acţiunilor combatante pe teritoriul Ucrainei. Părţile au stabilit temele asupra cărora trebuie luate decizii, dar, pentru ca aceste decizii să fie implementate prin foaia de parcurs, delegaţiile revin pentru consultări în capitale. Părţile au discutat despre organizarea unei noi runde de negocieri pe măsură ce sunt formulate decizii", a declarat Mihailo Podoliac, un consilier al preşedintelui ucrainean, citat de CNN şi Sky News.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut, într-o convorbire cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, garanţii de securitate din partea NATO, recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeei şi demilitarizarea Ucrainei, semnalând disponibilitatea Moscovei de a lansa negocieri în acest sens, scrie mediafax.ro.

Citește și: ALERTĂ SUA iau o decizie fără precedent împotriva Rusiei

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit luni, în mod separat, cu omologii săi din Ucraina şi Rusia, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, în contextul eforturilor de oprire a confruntărilor militare ruso-ucrainene. Emmanuel Macron a discutat "de mai multe ori în ultimele ore" cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis Palatul Elysée. Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin să oprească operaţiunile militare în zone rezidenţiale, să securizeze principalele axe rutiere din Ucraina şi să nu distrugă infrastructura esenţială. "Vladimir Putin a confirmat voinţa de a susţine aceste idei", a precizat Preşedinţia Franţei. Conform Kremlinului, Vladimir Putin i-a dat asigurări lui Emmanuel Macron că forţele militare ruse "nu generează ameninţări asupra civililor".

Citește și: Ungaria face front comun cu Rusia: INTERZICE ca armele destinate Ucrainei să treacă pe teritoriul său .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.