Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și UE se acuză reciproc de blocarea dialogului

infonews.ge
steag Rusia UE

Proiectele comune ale Rusiei și Uniunii Europene ar fi fost blocate din cauza sancțiunilor introduse împotriva Moscovei și a retoricii agresive a Bruxelles-ului, susține reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, comentând afirmația șefului diplomației austriece, Alexander Schallenberg, potrivit căruia Moscova nu manifestă interes pentru un dialog cu Uniunea Europeană, transmite TASS.

”Este un neadevăr. Au existat numeroase proiecte politice, umanitare, economice, la care Rusia și Uniunea Europeană au luat parte. Dar sunt blocate după adoptarea, de către Bruxelles, a sancțiunilor anti-rusești și după ce dialogul a fost înlocuit cu retorica agresivă, acuzații nefondate și campanii de dezinformare”, a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

În ajunul summitului UE din 24 mai, ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, a afirmat că Uniunea Europeană vrea să stabilească dialog cu Rusia, dar că Moscova nu este, deocamdată, interesată de acest lucru. El a mai declarat că Moscova și Bruxelles-ul ar trebui să colaboreze în multe domenii, începând de la problemele legate de climă până la cele referitoare la energie. În plus, ministrul austriac și-a exprimat speranța că tonalitatea din relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană se va schimba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.